Polini

Polini este unul dintre cei mai apreciati producatori de piese pentru scutere si maxiscutere din lume. Dar asta este acum…

In anii ’40, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, Polini Battista, soldat recent intors de pe front a inceput sa construiasca biciclete. Existand o cerere mare si fiind bine construite, bicicletele Polini s-au vandut foarte bine. Imaginea firmei era un berbec.

La scurt timp s-au nascut cei trei copii ai lui Battista: Carlo, Franco si Piero. Incercand sa ajute la magazin, pasiunea pentru doua roti si mecanica a crescut in cei trei frati. La sfarsitul anilor ’50, datorita exploziei economice, oamenii au inceput sa achizitioneze primele mopede – Vespa si Lambretta. Polini era deja pregatita pentru piata de mopede si venea cu imbunatatiri pentru aceste prime mopede.

Cu timpul insa cei trei frati au mers pe drumuri diferite si au „tradat” mopedele pentru masini insa acest lucru nu a durat. Pasiunea pentru doua roti, dorinta si experienta pentru imbunatatirea acestora nu a disparut niciodata. Unul dintre frati, Piero, a inceput sa concureze. La inceputul anilor ’70, Piero, pe o motocicleta Ancillotti cu un motor Sachs modificat cu sapte viteze, a castigat 3 titluri „Italian Enduro” iar de acolo a devenit imposibil sa mai numaram victoriile: doua sute, trei sute… poate mai multe.

Entuziasmul, experienta, munca continuua pentru imbunatatiri le-a adus celor de la Polini satisfactie in ceea ce fac. Cu rabdare acestia au „descoperit” secretele multor motoare – le-au inbunatatit, le-au facut mai performate si mai fiabile. Piesele de schimb Polini au fost gandite pentru a va personaliza motocicleta, scuterul sau mopedul, pentru a va oferi dvs. cea mai placuta experienta pe doua roti – in oras sau pe pista de curse. Produsele Polini sunt caracterizate printr-o calitate a constructiei exceptionala – calitate ce reprezinta sinteza pasiunii, experientei si cercetarii continue desfasurata de catre acestia.

Designul este realizat computerizat (in sisteme CAD) iar testele sunt efectuate pe standuri controlate electronic. Materiile prime sunt atent selectionate pentru a respecta parametrii constructivi iar procesarea acestora se face exclusiv prin sisteme CNC (computer numerical control).

Sediul companiei se afla in Alzano Lombardo si se intinde pe o suprafata de peste 20,000 mp, pe teritoriul Italiei exista peste 3200 de puncte de vanzare si produsele Polini sunt exportate in peste 64 de tari, astfel clientii Polini nu vor primi doar produse de o calitate exceptionala a produselor ci si un suport deosebit pentru piese de schimb si informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.