Pantalonii moto: un mijloc eficient de protecție pe motocicletă

Cel mai bun echipament moto include mai ales in aceasta perioada de primavara, o pereche de pantaloni speciali, care să ofere protecţie sporită mult mai mare decât pantalonii normali, din comerț.

Spre deosebire de un pantalon nespecializat, modelele pentru moto prezintă, în general, protecții în zona șoldurilor și genunchilor. Cele mai multe modele au zone special întărite cu material suplimentar de protecție, din kevlar. În cazul condusului pe motor, pentru siguranța deplină la posibile căderi, este absolut important ca pantalonii aleși să aibă incluse protecţii sau măcar să aibă prevăzute buzunare interioare speciale pentru montarea separată a armurilor exterioare.

Când mergi pe motocicletă, este foarte important să ai grijă de sănătatea propriului organism, adică să te feresști de julituri sau traumatisme. Iar pantalonii moto te ajută în acest sens.

Pantalonii din textile

Textilele au parcurs un drum lung, mai ales in ceea ce priveste protectia din timpul condusului. Tesaturile Kevlar si Cordura indica faptul ca te poti bucura de pantaloni moto mai usori si confortabili, care te vor proteja in caz de accident. Aceste tesaturi au fost create initial pentru echipamentele militare, cum ar fi vestele antiglont, iar asta spune deja multe despre gradul de protectie pe care il ofera unui motociclist. O pereche de pantaloni din textile de inalta calitate poate proteja la fel de bine ca pantalonii moto din piele si, deseori, poate fi cu mult mai confortabila.

Atunci cand iti achizitionezi o pereche de pantaloni moto trebuie sa tii cont in primul rand de confortul asigurat si de protectiile cu care a fost dotat respectivul model. Membrana climatica, captuseala termica, materialul durabil si ventilatia remarcabila sunt atuuri de care te poti bucura indiferent de vreme. De asemenea, protectiile detasabile in zonele cu uzura ridicata, solduri si genunchi, nailonul durabil si rezistent la abraziune in interiorul pantalonilor si elementele reflectorizante te vor mentine in siguranta in timpul calatoriei.

Modelele pentru motocross

Daca motocicleta inseamna pentru tine mai mult decat o promenada placuta prin oras si esti pasionat de motocross, va trebui sa optezi pentru armuri moto dar si pantaloni realizati din straturi exterioare dure, cum ar fi poliester 600D, Cordura, piele sau chiar un amestec din aceste materiale care sa ofere durabilitate si nivel ridicat de rezistenta la impact si abraziune.

Achizitioneaza o pereche de pantaloni moto confortabila, care sa iti ofere in primul rand protectie. Oricare va fi modelul ales, vei arata excelent!